top of page

FRS volgt een fondsenwervingscursus

Sinds de coronapandemie is rondkomen voor veel Zuid-Afrikanen nog uitdagender geworden. Ook voor Tia en Louise die veel steun verloren van lokale bedrijven. Om niet té afhankelijk te worden van stichting Thamsanqa, volgt Louise daarom fondsenwervingscursussen: “Heel fijn om concrete handvatten te krijgen.”


Afgelopen maart volgde Louise een zevendaagse cursus die het hele functioneren van de organisatie behandelde. Louise: “Super fijn om er concreet mee bezig te zijn. Ik vond het geweldig om de strategische planning te bespreken en input voor fondsenwerving te krijgen. Zo kreeg ik tips als: zorgen voor een meer actuele website en nieuwe dingen uitproberen. Ik weet nu dat ik ook onze Facebookpagina met meer nieuwsfragmenten moet vullen.”

Waarom een cursus?

“Onze grootste wens is dat we beter kunnen omgaan met de zeer slechte economische omstandigheden in Zuid-Afrika op dit moment”, vertelt Louise. Helaas is er ook veel corruptie bij het landelijke energiebedrijf is er momenteel te weinig brandstof om elektriciteit op te wekken. Dagelijks wordt, verspreid over verschillende tijden en wijken, de elektriciteitsvoorziening afgesloten. Dit heet loadshedding en is een landelijk probleem. Louise: “Soms zitten we wel negen uur zonder stroom.”


Ondersteuning vanuit Nederland

Het is ook zorgwekkend dat de overheid wil bezuinigen op de social care-voorzieningen. Sjaak, Thijmen en Anneke hebben tijdens hun april-bezoek ook met de board van FRS overleg gehad over de (financiële) verwachtingen. “We hebben benadrukt, dat met onze extra ondersteuning geen afhankelijkheid mag worden gecreëerd”, vertelt Sjaak.


Bij de financiële ondersteuning werkt stichting Thamsanqa.nl met een jaarbudget, dat in maandelijkse termijnen wordt overgemaakt. Het budget is enerzijds de ondersteuning, die wordt gegarandeerd en is anderzijds ook het bedrag dat als richtsnoer moet worden gezien. “Wij ondersteunen dus graag in het volgen van de fondsenwervingscursussen, om spreiding van inkomsten (overheidssubsidie en donoren) te bewerkstelligen”, legt Sjaak uit.


Openheid

“Het was fijn om een cursus als deze te volgen, maar ook om met de Thamsanqa-bestuursleden te overleggen. Die openheid is heel belangrijk”, vertelt Louise. Sjaak wil juist weer benadrukken dat Louise en Tia en de FRS-stafleden zich echter niet laten afleiden door de economische donkere wolken. “Wij zijn onder de indruk van hun inzet, doorzetting en resultaten”, aldus Sjaak.

24 weergaven

コメント


bottom of page