top of page

Slecht weer en financieel zwaar, maar FRS blijft positief

Bijgewerkt op: 22 jun.

Port Elizabeth mag dan wel ruim 13.500 km van Nederland liggen, we willen de plek graag zoveel mogelijk dichtbij halen. Hoe gaat het met de kinderen in de Thamsanqa Homes? En waar houden Tia en Louise zich momenteel mee bezig?


De eerste helft van dit jaar verliep niet veel anders voor de Family Restoration Services (FRS) dan de voorgaande jaren. Tia en Louise, oprichtsters van onze partnerorganisatie, deden dag en nacht fantastisch werk in Motherwell. Samen met de huismoeders zorgden ze voor de ruim veertig kinderen die ze onder hun vleugels hebben genomen. Maar Tia en Louise leefden ook erg mee met de gemeenschap in Motherwell na de overstromingen van afgelopen maanden.


Overstromingen


“De zeer grote regenval heeft hier voor veel problemen gezorgd”, vertelt Louise. Ze vertelt hoe moeilijk het is geweest voor ‘onze mensen die hier in Motherwell in de krotten wonen’. “Het water stroomde gewoon letterlijk in de huizen. Je kunt je voorstellen dat het een akelig beeld is: je schoenen die door de kamer drijven en de kachel die blank staat.” Binnen de stichting is de schade relatief beperkt gebleven. Het grote uithangbord van Under the Tree is kapot gewaaid en het dak van de TinkerTots-crèche, waar veel Thamsanqa-kinderen naartoe gaan, is naar beneden gekomen.


Donaties maken verschil


De extra kosten die de waterschade met zich meebrengt, baren de FRS zorgen. “Het is altijd een uitdaging voor ons om de eindjes aan elkaar te knopen”, beaamt Louise. “Maar het is een geweldige troost om te zien hoe goed het met de Thamsanqa-kinderen gaat en dat velen ’t zo knap doen op school”, vult ze trots aan. “Mede dankzij de donaties uit Nederland kunnen we onze kinderen naar school laten gaan. Ja het blijft uitdagend, maar Tia en ik zijn zo blij dat de kinderen niet buiten de boot vallen.” Sterker nog: de kinderen blijven groeien. “We zijn heel dankbaar en voelen ons gezegend met al die liefde vanuit Nederland én de liefde die we hier voelen voor de kinderen.”


Mooie momenten


Zo zijn De Power Girls enthousiast aan de slag gegaan met tuinieren. Ze verbouwen groenten en leren koken. Er zijn al heerlijke maaltijden geserveerd afgelopen weken. Een nieuwe jonge bewoner in een van de Thamsanqa Homes kreeg in april op zijn verjaardag een verjaardagstaart. Hij wist geen woorden uit te brengen, zo geweldig mooi vond hij zijn eerste taart.


En als kers op de taart was er vorige maand nog een speciale viering. Lerares Ntombi, een van de allereerste Thamsanqa-kinderen, werd moeder van een jongetje. Hij doet het heel goed en Ntombi, een rolmodel voor veel van de jonge kinderen is zielsgelukkig met haar kindje. 

43 weergaven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page