top of page

Mooi nieuws over de kinderen

Dat de Thamsanqa-kinderen dankbaar zijn voor de FRS-steun is een gegeven. Mooi om te zien dat ondanks de pittige financiële situatie, de meest essentiële zaken geregeld blijven worden.


Yonela (9) woont al sinds haar peutertijd in House Sunshine. Doordat ze vroeger ernstig mishandeld is, is ze slecht ter been. Met haar nieuwe ‘walker’ op school, is ze eindelijk mobieler. ‘’We hopen er ook een aan te kunnen schaffen voor thuis, maar dat ze nu niet meer elke dag meerdere keren valt op school, is ontzettend fijn’’, vertelt Louise.


Mooie oogst


Een tijdje terug is FRS begonnen met het aanleggen van moestuintjes. Het is een fijne manier om goedkoop, duurzaam én leerzaam de kinderen te leren over het verbouwen van eten. Nu zijn er ook bij het FRS-kantoor en bij verschillende families groenten gezaaid om de voeding van de gezinnen die in armoede leven te verbeteren. Een figuurlijke en letterlijke mooie oogst dus in Motherwell.


Crèches


De Under the Tree-crèche is sinds kort de hele dag open. Zo hebben de kinderen een veilige plek en hebben hun ouders de tijd en ruimte om werk te zoeken. Ook kregen de kinderen van Under the Tree elk een boek om mee naar huis te nemen. FRS wil op die manier de kinderen aanmoedigen om ook zelf thuis te lezen.

Thamsanqa-kids


Bij Thamsanqa zijn ook mooie dingen gaande en hebben de kinderen een fijne tijd. Er wordt nog volop gevoetbald en ook veel gezongen. Zo hebben de oudere kinderen sportjasjes gekregen. Nosi en Unathi – inmiddels volwassen - geven aan hoe belangrijk zo’n jasje kan zijn. “Andere kinderen lachten ons uit toen wij deze niet hadden”, vertelt Nosi. “Zo’n uniform laat je je toch weer even wat beter voelen. Mijn kleren hingen vroeger letterlijk van de draden en gaten aan elkaar. Met iets simpels als een mooi jasje voel je je ook weer mooier.”, zegt Unathi.

109 weergaven

Comentários


bottom of page