top of page

In Memoriam: Gerdy ter Denge

Op 29 december 2022 overleed Gerdy ter Denge aan de gevolgen van een herseninfarct. Zij was één van de drijvende krachten van het eerste uur achter Thamsanqa.nl.


Vanaf 2008 tot 2018 heeft zij vele, vele maanden in Zuid Afrika doorgebracht om daar vrijwilligerswerk te doen. De eerste jaren in de omgeving van Durban. Vanaf 2009 is zij actief geweest in Port Elizabeth. Aanvankelijk op Ithemba maar al snel op Thamsanqa. De laatste jaren was zij eveneens actief voor Ubomi Ubotsha.


Ze richtte zich vooral op het steunen van de meiden en vrouwen. Haar empowerment trainingen maakten grote indruk. Het feit dat ze vanaf 2014 leed aan een ernstige vorm van Parkinsonisme, weerhield haar er niet van om nog een ruim aantal jaren na de diagnose naar haar geliefde Zuid-Afrika af te reizen en haar bijdrage aan een beter leven voor 'haar meiden en vrouwen' te leveren.


Gerdy heeft een vaste plek verworven in de harten van velen in Port Elizabeth en zeker ook township Motherwell. Niet alleen in Nederland maar zeker ook in Zuid Afrika zal zij gemist worden.


Gerdy omringd door een groep jonge Thamsanqa-meiden. Deze kinderen lagen haar aan het hart.


56 weergaven

Comments


bottom of page