top of page

Imagine Youth Training

Bijgewerkt op: 19 dec. 2021

In oktober hebben de tienerkinderen van Thamsanqa deelgenomen aan de jaarlijkse Imagine Youth Training. Tijdens deze training kwamen verschillende kinderen bij elkaar uit Port Elizabeth om te leren van een groep mensen die levensvaardigheden (life skills) presenteren.


De trainers probeerden met humor en activiteiten de kinderen te betrekken. De kids konden zich verkleden en hadden als enige regel ‘zich helemaal te laten gaan’. ‘’We brachten onze tienerkinderen daar naartoe met de gedachte dat ze zich verlegen of onzeker zouden voelen. Maar dat was totaal niet zo. Ze schitterden en stalen de show’’, vertelt Tia achteraf trots.

‘Ze konden over hun dromen praten en waren even buiten de grenzen van Township Motherwell’

Traan en een lach


Daarnaast werkten de kinderen ontzettend goed samen en namen ze enthousiast deel aan alle activiteiten. Ook al was het volgens Louise ‘gewoon een eendaagse zaterdagtraining, hadden de kids er veel profijt en energie aan over gehouden’. Louise: ‘’Ze konden over hun dromen praten en waren even buiten ‘de grenzen van Township Motherwell’. Het bracht hen veel kracht en hoop omdat ze weer bij zichzelf nieuwe talenten ontdekten. Tia en ik voelden alleen maar trots en hebben hen de hele tijd bewonderd met een traan en een lach.’’116 weergaven

Comments


bottom of page