top of page

Hoe gaat het nu in Motherwell?

Het is bijna drie jaar geleden dat de pandemie uitbrak. Waar we in Nederland weer het ‘normale’ leven hebben opgepakt, zijn de coronagevolgen in het township Motherwell nog aardig te voelen.


Louise vertelt: “Zuid-Afrika kampt vaak met stroomuitval. Veel kleine bedrijven staan ​​op instorten, fabrieken blijven banen schrappen en huishoudens kunnen nauwelijks boodschappen betalen.”


Onveiligheid Maandelijks gaat er geld naar bijscholing van de leiding, boeken en schoolkleding. Maar vanwege de toenemende onveiligheid in de townships gaat er ook relatief veel naar vervoerskosten van de kinderen. Dat zij veilig naar school kunnen, vinden we als stichting uiteraard belangrijk. Trots Louise en Tia laten ons weten trots te zijn op de kinderen. Niet alleen op diegenen die hoge cijfers halen, maar ook op alle kinderen die met hard werken over gaan. “Onze kinderen doen het allemaal goed. We zijn zo blij om te zien dat ze ondanks achterstanden en beperkingen allemaal hard hun best doen”, aldus Louise.77 weergaven

Yorumlar


bottom of page