top of page

Even voorstellen: Mamtombi

“Ze is de beste mama die het jongenshuis ooit heeft gehad”, aldus Louise. We legden Mamtombi, de nieuwe huismoeder van House Courage wat vragen voor om haar wat beter te leren kennen.

Naam

Mamtombi (betekent ‘meisje’)

Geboren

9 november 1980

House

Courage (Boys House)

Leuk feitje

Haar oma gaf haar haar naam

Hoe ben je bij Thamsanqa terecht gekomen Mamtombi?


“Via mijn vriendin Pumza, zij is huismoeder bij House Harmony. Ikzelf woon met de jongens in House Courage. Ik heb er zeven onder mijn vleugels. De oudste is Siphelo van 14 jaar en de jongste is Nkosikhona van 6 jaar oud. Het gaat goed met ons. Ik ben God dankbaar dat ik deze bijzondere jongens in mijn leven heb.”

Wat is je meest dierbare moment met de kinderen?


“Oh ik heb al zoveel om de kinderen moeten lachen. Onlangs werden al mijn jongens 's nachts ziek, inclusief Nkosikhona. Ze hadden zo’n buikpijn en moesten veel braken. De volgende ochtend nam ik ze mee naar de kliniek voor controle. Later die dag werd ik ook ziek. Ik voelde me zwak, was koortsig en lag op bed. Op een gegeven moment kwam Nkosikhona naar mijn kamer. Hij zei: ‘Mama, morgen breng ik je naar de kliniek’. We moesten allemaal heel hard lachen om zijn serieuze opmerking. Ik vond het geweldig: zo onbevangen en lief.”

"De jongens hebben het me heel makkelijk gemaakt om van ze te houden"

Zo te horen ben je al erg geliefd? Wat fijn!


“Ik kan je de hele dag over ze vertellen. De manier waarop ze altijd zeggen ‘Dankjewel mam, je eten was lekker’…. Zelfs als ik weet dat het niet zo lekker was. De jongens vrolijken me altijd op, ook als ik een stressvolle dag heb. Ze hebben het me heel makkelijk gemaakt om van ze te houden. Alhoewel: ik mag ze niet in het bijzijn van hun vrienden kussen. Dan roepen de jongens: ‘Onze klasgenoten lachen ons uit! Alleen een knuffel is oké, maar maak geen baby's van ons’. Dan pies ik bijna in mijn broek van het lachen.”

Wat zullen de kinderen ons over jou vertellen denk je?


“Ze zullen je vertellen hoe lief en zorgzaam hun moeder is. Ik hou van mijn werk, want het heeft me veel over mezelf en kinderen geleerd. Ik heb ook een dochter en door dit werk is onze relatie sterker geworden dan ervoor. Deze baan onthult een andere kant van mij: een zorgzame. Ik ben dankbaar om deel uit te maken van de groei van deze fantastische kinderen.”38 weergaven

Comments


bottom of page