top of page

Even voorstellen : Lulama

Lulama droomde er altijd al van om social worker te zijn, maar door moeilijke jaren lukte haar dat maar niet. Tot ze haar vriendin Nombasa, voormalig gastmoeder, bezig zag in het Jongenshuis. “Ik besloot toen: Lulama, je gaat je droom waarmaken.”Naam

Lulama (betekent ‘zij die tam is en luistert’)

Geboren

28-7-1970 in King Williams's Town

House

Destiny

Leuk feitje

Ze is van de huidige gastmoeders het langst in dienst (12 jaar).

Trainingen, cursussen en twaalf jaar aan ervaring later, is ze nog altijd blij met haar keuze. “Het huis heet niet voor niks ‘Destiny’. Ik zie het namelijk echt als de plek waar deze kinderen bestemd waren om te zijn, na het ervaren van verschillende nare gebeurtenissen.’’


Goed voorbeeld zijn


Lulama heeft acht kinderen onder haar vleugels. De oudste is 20 jaar en de jongste is 5 jaar. Een daarvan is haar dochter Ayakha (13). “Iets wat niet veel mensen weten is dat ik ben gescheiden. Toen mijn man mij op een gegeven moment langdurig slecht behandelde, besloot ik voor mezelf op te komen,” Lulama vindt dat ze een goed voorbeeld moet geven voor haar acht kinderen.


“Het is niet gemakkelijk geweest de afgelopen jaren, maar ik ben trots op ze allemaal en hoe ze groeien op hun eigen manier.” Lulama denkt echt nog niet aan stoppen maar is wel bezig met de toekomst. “Ik ben aan het sparen voor een eigen shack. Dat is voor mij erg duur, maar als ik straks oud ben wil ik ook nog genieten van mijn kinderen als ze mij komen opzoeken’’, lacht Lulama.

84 weergaven

Comentários


bottom of page