Mogelijke taken van vrijwilligers zijn:

  • Het verlenen van hand- en spandiensten aan de huismoeders van de Foster Homes. Bijvoorbeeld het doen van de wekelijkse boodschappen en begeleiden van kinderen naar de dokter, de tandarts of het ziekenhuis.

  • De kinderen helpen met hun huiswerk, zoals bij de Engelse taal, schrijven en rekenen.

  • Het onderhoud van de huisjes (Foster Homes) door herstel- en schilderwerkzaamheden.

  • Meehelpen in de TinkerTots- en Under The Tree-crèche met knutselen, zingen, voorlezen en spelletjes doen.

  • Assisteren bij voetbaltrainingen.

  • Organiseren van straatspelletjes en sportactiviteiten voor de kinderen uit de buurt.

  • Het verzorgen van vaardigheids- en houdingstrainingen voor de jongens en meisjes, zoals het aanleren van sociale vaardigheden, seksuele voorlichting en omgang met het andere geslacht.

 

Huisvesting en vervoer
Tijdens je verblijf in Port Elizabeth logeer je in huis bij Peter en Daphne Morkel. Dit echtpaar van middelbare leeftijd biedt de (internationale) vrijwilligers al jarenlang een gastvrij verblijf. 
In hun huis in het centrum van Port Elizabeth zijn vijf slaapkamers waar je alleen, met z’n tweeën of met z’n drieën slaapt. Van maandag tot donderdag verzorgen Peter en Daphne het heerlijke avondeten. De hele week heb je de keuken tot je beschikking. Je was wordt gedaan, de kamer schoongemaakt en je kunt gebruikmaken van internet. Peter en Daphne informeren je graag over het leven in Zuid-Afrika, over de mogelijke invulling van je vrije tijd in het weekend en over andere vrijwilligersprojecten in Port Elizabeth. Veel oud-vrijwilligers onderhouden nog altijd contact met hen vanwege het warme thuis dat zij bieden. Voor het vervoer van het huis van Peter en Daphne naar de Foster Homes en de crèches in het township Motherwell wordt gezorgd. Als je in het bezit bent van een (internationaal) rijbewijs, kun je ook zelf een auto huren.

Kosten voor vrijwilligers
De kosten voor vrijwilligers bedragen per week: 

  • € 95,- huisvesting/verblijfskosten

  • € 35,- vervoer van verblijfsaccommodatie naar Motherwell en begeleiding door projectleiding

Totaal €130,- per week. 
De vermelde bedragen worden jaarlijks geïndexeerd en zijn mede afhankelijk van de koers van de

Zuid-Afrikaanse Rand.


Om de groei naar onafhankelijkheid en de ontwikkeling van economische activiteiten voor selfsupporting te bevorderen, kunnen hbo-studenten hun stage bij FRS te doen. Dit op voorwaarde dat het afstudeerplan helder is en er ook goede begeleiding is vanuit de school. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze coördinator Anneke Stultiens  (astultiens@gmail.com).