top of page

Financiële en politieke situatie blijft moeilijk

Elk jaar proberen we – zover dat mogelijk is – een inkijk te geven in de politieke en economische situatie in Zuid-Afrika is. Voelt FRS zich gesteund door de overheid? En hoe gaat het in Zuid-Afrika na de coronapandemie? We vertellen je meer in dit bericht.


Ten tijden van dit bericht is het december 2023. In Nederland werken we naar de kerstdagen toe en blikken we terug op het afgelopen jaar. In Motherwell doet het team van onze partner Family Restoration Services (FRS) precies hetzelfde. Alleen is die terugblik voor Tia en Louise altijd heel confronterend. Want natuurlijk waren er mooie, maar ook moeilijke momenten dit jaar.

 

Slechte situatie

 Een blijvend moeilijk moment is de financiële puzzel die FRS continue moet leggen. “Tijdens de coronaperiode is de armoede in Port Elizabeth steeds erger geworden en we zijn er nog steeds niet bovenop gekomen”, vertelt Louise.


“Dat komt omdat de prijzen van eten bijvoorbeeld steeds hoger zijn geworden. Eerlijk gezegd zitten we in een slechte situatie. Het is pijnlijk en met geen woorden te beschrijven maar met Gods genade overleven we het nog steeds”, aldus Louise.

 

Politieke protesten en corruptie

Daarnaast voelen Tia en Louise nog steeds niet de steun vanuit de overheid die ze zouden willen voelen. “De regering is nu voornamelijk bezig met de oorlog in Gaza”, legt Louise uit.

President Cyril Ramaphosa vergeleek in het verleden het Israëlische beleid m.b.t. Gaza en de Westelijke Jordaanoever al met het apartheidsregime van Zuid-Afrika in het verleden.


“Veel mensen hier geven Ramaphosa gelijk”, vervolgt Louise. “En precies daarom dat er zoveel protesten zijn geweest in de afgelopen periode. Er is daarnaast nog steeds veel corruptie in de regering, maar politici worden er niet goed genoeg op gecontroleerd.”

30 weergaven

Comments


bottom of page