Bestuur en medewerkers

De organisatie van de Stichting Thamsanqa.nl heeft een dagelijks en een algemeen bestuur. Het bestuur wordt ondersteund vanuit werkgroepen. In het bestuur en bij de werkgroepen zitten allemaal betrokken mensen, die in township Motherwell zelf ervaren hebben hoe belangrijk de hulp is.

1. Fré Bergman

“In het bijdragen aan Thamsanqa komen twee zaken bij elkaar. Het gaat om kinderen en het is zeker dat alles wat er binnenkomt aan donaties daar komt waar het moet komen. Dit is altijd leidend geweest bij de beantwoording van mijn vraag aan welke goede doelen ik bij wil dragen.”

2. Gerdy ter Denge

“Als kind wilde ik al naar de missie in Afrika. Ik vind het belangrijk me in te zetten voor mensen in landen die onze steun, inzet en skills kunnen gebruiken om tot meer zelfstandigheid en een eigen leven met blijheid te komen. Wij hebben het zo goed, daar wil ik graag in delen. Zuid Afrika heeft mijn hart gestolen. Het is mijn tweede thuis.”

3. Jolanda Fransen

“Lieve mensen in mijn omgeving waren al actief voor Thamsanqa en zetten zich vol overgave in voor de kinderen in Zuid-Afrika. Mijn dochter Anouk heeft het ook allemaal ter plekke mogen ervaren. De ervaringen, verhalen en foto’s zijn hartverwarmend en soms hartverscheurend. Het gaat toch om de blije kindergezichtjes. Aan zo’n mooie stichting wil ik graag mijn steentje bijdragen.”

4. Sjaak Groen

“Het werken voor Thamsanqa geeft mij veel voldoening, omdat ik hiermee kinderen kan helpen die helaas hulpbehoefend zijn. Kinderen vormen onze toekomst en samen delen is onze kracht. Graag draag ik mijn steentje bij .”

5. Jeanne van Kuppeveld

“Het werken voor Thamsanqa is een ervaring die ik elke dag koester en wil blijven koesteren. Geweldig om samen met andere vrijwilligers vanuit Nederland Thamsanqa te kunnen ondersteunen.”

6. Thijmen van Loenen

“Thamsanqa, een fantastisch project. Je moet er wel voor openstaan. Er moet nog veel gebeuren. Juist dat is de uitdaging om hiermee samen met Family Restoration Services aan de slag te gaan. Het is bijzonder leerzaam om met de zo dankbare kinderen te mogen werken en hen op deze wijze een betere toekomst te bieden.”

7. Eva Lieve Loonen

“Vanaf het moment dat ik in 2014 als 15 jarige scholier voor een maatschappelijke stage mee mocht naar Thamsanqa was ik verkocht. Port-Elizabeth, de kinderen, de huismoeders en al die andere bijzondere mensen die ik heb ontmoet, hebben een speciaal plekje gekregen. Ik hoop nog vaak terug te kunnen gaan naar deze bijzondere plek.”

8. Jessica Moorman

“Home is where the heart is. Elk bezoek aan PE laat mij weer weten hoe fijn het is om iets te kunnen betekenen voor een ander. En dat 'iets' hoeft echt niet altijd grote zaken te zijn, maar is ook gewoon een aai over de bol, een knipoog of een goed gesprek. Ik hoop mijn tweede thuis nog vaak te kunnen en mogen bezoeken.”

9. Anneke Stultiens

“Al op 10-jarige leeftijd schreef ik in mijn dagboek over de kinderen uit Afrika. Nadat ik daar in 2009 vrijwilligerswerk heb gedaan laten Thamsanqa en Afrika mij niet meer los. Door mijn werk binnen onze Stichting heb ik het gevoel een klein steentje te kunnen bijdragen aan een betere wereld.”