Goed nieuws: warm water voor het transitiehuis én de crèche

In november zijn er twee nieuwe zonneboilers geplaatst; een bij het transitiehuis en een bij de Tinker Tots-crèche. Dat regelden onze trouwe vrijwilligers Ani en Flip van der Winden tijdens hun bezoek. ‘’Het is geweldig, het scheelt ons 40 procent in kosten’’, laat Louise weten. 

Een ‘solar geyser’ zoals ze de boilers in Zuid-Afrika noemen, warmt niet alleen water op, maar kan het ook opslaan. Daardoor is het ook in de winter mogelijk om wam water te krijgen. ‘’Dat is dus ontzettend fijn, want dat betekent dat ze er heel het jaar gebruik van kunnen maken’’, aldus Ani.
Fijn voor de kinderen en hun begeleidsters in de crèche en in het transitiehuis kunnen nu ze nu ook lekker warm douchen.

Toen Ani en haar man Flip in 2014 in Port Elizabeth waren, kregen zij ook sponsorgeld bijeen. Destijds resulteerde dat in de plaatsing van vier zonneboilers bij de Foster Homes. ‘’Natuurlijk zijn we tijdens ons laatste bezoek langsgegaan bij de huisjes en de boilers werken nog steeds goed’’, vertelt Ani enthousiast.

Ga terug