Acties

Opbrengst kunstexpositie voor Thamsanqa

In het Udense Retraitehuis van de missiezusters is tot en met eind juni ‘Het gezicht van de missie’ te zien. De schilderijen zijn gemaakt door Eugenie van Malsen, Joana Darc Silva Monteiro en Thamsanqa-vrijwilliger Thijmen van Loenen. De totale opbrengst gaat naar ons project.

 

Het is een waardering voor het missiewerk van de zusters en de missionarissen. Zij hebben als het ware de fundering gelegd waar wij als stichting op door kunnen bouwen. Eugenie komt uit Indonesië waar de kloof tussen arm en rijk groot was. Joana is geboren en getogen in een arm deel van Brazilië en weet als geen ander wat hulp kan betekenen. Thijmen is Nederlands en werkt als vrijwilliger voor onze stichting.

 

In de hal bij de expositie kunnen bezoekers brieven achterlaten voor de kinderen van Thamsanqa in een speciale koffer. Ook kunnen er eventuele donaties in worden gestopt. Ten slotte zijn schilderijen ook te koop. Eind juni zal bekend worden gemaakt wat voor een mooi bedrag er in totaal is opgebracht voor Thamsanqa.

 

Hun schilderijen van ‘gezichten’ zijn iedere dag van 09.00 tot 17.00 uur te bewonderen in het Udense Retraitehuis aan de Volkelseweg 30.

Lees verder...

Kerstacties leveren bijna €2500 op

Het einde van dit jaar betekent een goed begin van het nieuwe schooljaar voor de kinderen van Thamsanqa. Met de kerstacties op de HAS Hogeschool in Den Bosch en Het Hooghuis in Heesch werd vlak voor Kerst namelijk in totaal €2462,67 opgehaald voor de stichting. De ‘Met deze mooie opbrengst kunnen o.a. schoolkleding en boeken worden gekocht’, aldus Thamsanqa-voorzitter, Sjaak Groen. 

Lees verder...

De workshops en trainingen van Gerdy ter Denge

Gerdy heeft sinds 2008 contact gehad met Tia Wessels en was vanaf het begin zeer onder de indruk van haar manier van aanpak. Vanuit niets een organisatie op poten zetten waar je u tegen zegt! Haar aandacht voor kinderen die zo in de verdrukking waren geraakt vond ze heel bijzonder. Aan zoiets wilde ze direct haar bijdrage leveren. Haar ervaringen als lifecoach en counselor kon ze daarbij prima gebruiken. Het geven van workshops en trainingen is haar bijdrage aan het project Thamsanqa.

Lees verder...

Seniorenbelang Uden schenkt 358 euro

Op 20 december organiseerde Seniorenbelang Uden de jaarlijkse kerstviering. Een sfeervolle middag met als thema ‘thuiskomen’. Onze stichting was uitgenodigd om iets te komen vertellen over wat ‘thuiskomen’ voor de Thamsanqa kinderen in onze opvanghuisjes betekent.

Lees verder...