Nieuws

Binnenkort nieuw huis voor Nosi

Nosphiwe (Nosi), een van de eerste kinderen van Thamsana, is 25 en gaat het Transitiehuis binnenkort verlaten. Samen met haar dochtertje gaat ze in een eigen huisje te gaan wonen dat dichtbij de Tinker Tots-crèche ligt. 
 
Dankzij een particuliere donatie kon er glas worden aangebracht in de kozijnen, zodat er licht binnenkomt in huis.
Nosi werkt al een hele poos bij Tia op kantoor. Binnenkort wil ze gaan studeren om in de toekomst als verpleegkundige te werken. Dochterlief gaat dan overdag naar de Tinker Tots crèche.
 
Wij wensen Nosi heel veel succes en veel geluk in haar nieuwe onderkomen.

Lees meer...

Mooie muurschilderingen voor Under the Tree

Dat het Under the Tree-project vorig jaar afgebrand is, is nog amper te merken. Nadat er onlangs een nieuwe crèche werd gebouwd voor het project, is het ook nog eens extra mooi versierd door de vrijwilligers.

 

Van Superman tot leeuwen, allerlei vrolijke figuren kleuren de nieuwe muren van de Under the Tree-crèche. Afgelopen tijd hebben vrijwilligers Sjaak Groen, Anneke Stultiens, Sam Robbers en Marieke van Kuppeveld hard gewerkt tijdens hun bezoek. Onder leiding van Thijmen van Loenen werd het ene kunstwerk na het andere gemaakt.

De leidsters en kinderen wisten niets van het project. Ze waren allen dan ook erg verrast toen ze 's morgens bij de crèche kwamen. Het ziet er vrolijk uit met al die mooie kleurtjes.En wat fijn dat er een week later een speeltoestel voor de peuters is geplaatst op het terrein.

Nog meer goed nieuws

Eerder is er door de Rotary uit P.E. al een cementvloer gestort waarop de kinderen met hun scootertjes lekker kunnen rondrijden. Tevens is er een afdak geplaatst, zodat de peuters op het heetst van de dag fijn in de schaduw kunnen spelen.

Dank aan alle donoren!!

 

Lees meer...

Thamsanqa Vriendendag februari 2019


Tijdens de februarivergadering is het financiële plaatje uiteengezet. De begroting voor 2019 en de balanspositie zijn duidelijk geworden. Het is helder dat meer inkomsten gewenst zijn.
Ons verhaal met trots uitdragen is voor meerdere doelgroepen een belangrijk middel. We hebben een goed verhaal waar we trots op moeten zijn en waarmee we naar instanties kunnen gaan.

 

We zijn ook op de hoogte van de actualiteit m.b.t. weeshuistoerisme en hechtingsproblematiek. De kinderen in de Fosterhomes worden daar door een rechterlijke uitspraak geplaatst en het vrijwilligerswerk vindt vooral plaats in de kindercrèches. Hoe we met de jonge kinderen omgaan vraagt in zijn algemeenheid om een goede voorbereiding, begeleiding en nazorg.

Lees meer...

Het Hooghuis Heesch handelt

Het Hooghuis Heesch organiseert een speciale kerstactie om geld in te zamelen voor de Tinker Tots-crèche in Port Elizabeth. De leerlingen hebben de afgelopen weken zélf een origineel plan bedacht om geld in te zamelen.

Lees meer...

Goed nieuws: warm water voor het transitiehuis én de crèche

In november zijn er twee nieuwe zonneboilers geplaatst; een bij het transitiehuis en een bij de Tinker Tots-crèche. Dat regelden onze trouwe vrijwilligers Ani en Flip van der Winden tijdens hun bezoek. ‘’Het is geweldig, het scheelt ons 40 procent in kosten’’, laat Louise weten. 

Lees meer...