Kerstgala Hooghuis Heesch zorgt voor wederopbouw Under The Tree crèche!

Het Hooghuis Heesch organiseerde op 21 december voor alle leerlingen het kerstgalavoor de wederopbouw van de Under The Tree crèche. Op 30 oktober brandden in de township Motherwell bij Port Elizabeth(Zuid-Afrika) twee houten leslokaaltjes tot de grond toe af. De lokaaltjes waren nog maar een jaar in gebruik. Meer dan 60 peuters kregen hier onderwijs en deden hun eerste schoolervaringen op. Het is een belangrijk project en prachtig voor de peuters die hierdoor niet meer elke dag door de township zwerven en elke dag 2 gezonde maaltijden nuttigen.

 

Alle leerlingen van het Hooghuis hebben de afgelopen weken sponsorgeld opgehaald. Elke euro werd beloond met een fiche, waarmee op het kerstgala verschillende casinospelen konden worden gedaan. De prijzen waren gesponsord door plaatselijke ondernemers. Op het kerstgala werden er door de leerlingen allerlei lekkere hapjes verkocht. Ook de ouders van de kinderen waren uitgenodigd. De geweldige opbrengst van 6500 euro komt geheel ten goede aan de wederopbouw van de crèche. Wat een geweldige actie zo vlak voor het einde van het jaar!

 

De kosten voor twee nieuwe leslokalen bedragen ruim 21.000 euro. Kinderfonds MAMAS sponsort de helft van het bedrag. Onze stichting heeft zich verantwoordelijk gesteld voor de andere helft. Het bedrag wordt nog door de Wilde Ganzen met 50% verhoogd.

 

 

Ga terug