Acties

Kerstactie HAS Den Bosch levert €762,30 op

Het einde van dit jaar betekent een goed begin van het nieuwe schooljaar voor de kinderen van Thamsanqa. Met de kerstactie op de HAS Hogeschool in Den Bosch werd vlak voor Kerst namelijk €762,30 opgehaald voor de stichting. ‘Met deze mooie opbrengst kunnen schoolkleding en boeken worden gekocht’, aldus Thamsanqa-voorzitter, Sjaak Groen. 

Lees verder...

De workshops en trainingen van Gerdy ter Denge

Gerdy heeft sinds 2008 contact gehad met Tia Wessels en was vanaf het begin zeer onder de indruk van haar manier van aanpak. Vanuit niets een organisatie op poten zetten waar je u tegen zegt! Haar aandacht voor kinderen die zo in de verdrukking waren geraakt vond ze heel bijzonder. Aan zoiets wilde ze direct haar bijdrage leveren. Haar ervaringen als lifecoach en counselor kon ze daarbij prima gebruiken. Het geven van workshops en trainingen is haar bijdrage aan het project Thamsanqa.

Lees verder...

Seniorenbelang Uden schenkt 358 euro

Op 20 december organiseerde Seniorenbelang Uden de jaarlijkse kerstviering. Een sfeervolle middag met als thema ‘thuiskomen’. Onze stichting was uitgenodigd om iets te komen vertellen over wat ‘thuiskomen’ voor de Thamsanqa kinderen in onze opvanghuisjes betekent.

Lees verder...

Kerstgala Hooghuis Heesch zorgt voor wederopbouw Under The Tree crèche!

Het Hooghuis Heesch organiseerde op 21 december voor alle leerlingen het kerstgalavoor de wederopbouw van de Under The Tree crèche. Op 30 oktober brandden in de township Motherwell bij Port Elizabeth(Zuid-Afrika) twee houten leslokaaltjes tot de grond toe af. De lokaaltjes waren nog maar een jaar in gebruik. Meer dan 60 peuters kregen hier onderwijs en deden hun eerste schoolervaringen op. Het is een belangrijk project en prachtig voor de peuters die hierdoor niet meer elke dag door de township zwerven en elke dag 2 gezonde maaltijden nuttigen.

 

Lees verder...